www.walkwalkwalk.nl

Voor wie stapt in de wandelwereld

www.walkwalkwalk.nl

Voor wie stapt in de wandelwereld

Wat nou compressiezak?

Je kunt ze overal kopen, van die handige compressiezakken voor je slaapzak. Je stopt je slaapzak erin, trekt alle straps stevig aan en dan heb je minder volume om in te pakken. Tegelijkertijd is je slaapzak met dat hoesje een onhandige bal geworden, die nergens lekker in je rugzak past. Die hoes, die weegt ook nog eens wat. Zo is het normale hoesje die ik bij mijn rugzak geleverd 13 gram en zo’n compressiehoes al snel een stuk zwaarder. Deze Forclaz compressiezak van Decathlon is 150 gram! Of deze van Sea to Summit; 128 gram.

“Wat nou compressiezak?”, dacht ik. Het hoesje laat ik dus thuis en ik prop mijn slaapzak gewoon onderin mijn backpack. Het scheelt zo’n harde bal en ik kan er makkelijk andere dingen bijstoppen en aanduwen. Mijn luchtbedje bijvoorbeeld. Ik heb het nu één keer zo uitgeprobeerd en het is mij bevallen!

Leave a Comment

My WordPress