www.walkwalkwalk.nl

Voor wie stapt in de wandelwereld

www.walkwalkwalk.nl

Voor wie stapt in de wandelwereld

Gaspitje: Soto Amicus Stove met ontsteker

Mijn rugzak was best zwaar bij de eerste paar wandelingen die ik deed. Dit kwam vooral omdat ik niet op de kleintjes gelet heb. In mijn tas zat een prima gaspitje, die stevig op de grond stond en op ieder flesje paste. Handig, want dan ben je minder afhankelijk van een bepaald type aansluiting. Maar op een gegeven moment wil je toch lichter. Op alle fronten. Ik zocht dus een nieuw gaspitje. Met eisen: een beetje betaalbaar, licht, makkelijk te bevestigen, krachtig en met een ‘stealth igniter’. Een ingebouwde ontsteker dus. Lucifers zijn dan niet nodig.

Mijn keuze werd de 78 gram lichte Soto Amicus Stove mét Stealth Igniter. Hij past op de schroefdraad van de gasflesjes die ik doorgaans gebruik (van MSR). Het apparaatje klapt makkelijk in en wordt geleverd met een beschermhoesje. Die kan je eventueel thuislaten, als je hem toch in een pannetje of ergens anders stopt. Anders is het wel fijn het hoesje te gebruiken, zoals ik zelf ook doe, zodat je niet je tent of slaapzak openhaalt met het scherpe ijzer. De gasbrander voelt verder robuust aan.

Het Amicus Stove heeft een schroefdraad en die schroef je dus eenvoudig op het flesje (het past dus niet op het systeem van CampingGaz). En ik moet zeggen, dat gaat gemakkelijk! Vervolgens klap je de pootjes uit, zodat je het pannetje er op kunt zetten. Het is wel noodzakelijk dat het gasflesje op een stabiele ondergrond staat. Met het ontstekertje zet je hem aan. Vuur! En niet zo’n beetje ook. Ik was verrast door de flinke power die dit apparaatje met zich meebrengt.

Lees ook een uitgebreide review van iemand die hem al wat langer gebruikt (engelstalig).

Leave a Comment

My WordPress